Historien

PRO Tour.se Cykelsport när den är som bäst

Historien om PRO Tour Borås

 

Sensommaren 2005 föddes begreppet PRO tour.

Fyra före detta cyklister var ute på en liten sväng på racern.

Greve Johansen, Pelikan Rydberg, Kassör Holmén & Farmare Lindström. Som alltid när dessa herrar cyklar blir det blodigt allvar. Vilket betyder....finns möjligheten att hänga av varandra, så gör vi det. Lika så gäller om vi ser en ortsskylt. Då blir helt plötsligt vägen uttnyttjad i sin fulla bredd, för här gäller att vara först över linjen.

 

Efter några rundor bestämde vi att detta får bli en återkommande grej, för hur skall vi annars kunna cykla tillsammans. Sakt och gjort vi skapade en liten maillista där vi en gång i veckan bestämde att nu åker vi PRO Tour. Vi träffades vid Fristad Kyrka dom första gångerna. Känndes ju bra att ha den lugna samlingsplats innan vi drabbade samman på vår runda. Att rundan just blev som den är beror till stor del på att vi först och främst inte orkade cykla mycket längre än 3 mil, och att det på denna runda faktiskt både fanns lite småkuperad terräng, slätåkning, serpentinsvängar och faktiskt både Alper och Pyreneer. Dom två sistnämnda som Alp´de Rångedala och Col´de Gingeri.

 

Nu hör till saken att vi har väldigt svårt för att hålla tyst inom gruppen. Så redan efter några gånger hade vår träningsform spridit sig runt om i Borås. Man kan lugnt säga att det kom cyklister från alla håll. Detta gjorde att vi flyttade samlingsplatsen till Statoil macken i Fristad. För att efter rundan avsluta vi Fristad kyrka. Ganska snart infördes en poäng beräkning, vi skaffade en ledartröja. Och framför allt vi blev oerhört mycket fler cyklister.

 

Som du kanske förstår lever PRO Tour i allra högsta grad, så har du vägarna förbi Statoilmacken i Fristad. Ställ dej på bromsen och ta del av stämningen kring PRO Tour.

 

Hoppas vi ses någon onsdagskväll !

 

Lindström

 

Säkerheten kommer alltid FÖRST.

Trafikregler gäller och var och en ansvarar för sin och andras säkerhet.